'Een glijbaan in het Zutphense zwemwater, reken er maar niet op'

'Een glijbaan in het Zutphense zwemwater, reken er maar niet op'

Weinig positieve geluiden klonken er op de vraag over een glijbaan in het Zutphense zwembad. Politici spraken maandagavond over de motie. Twee weken terug diende de SP die in, en gaven daarbij zo'n 200 oproepen van burgers, geschreven op zwembandjes.

"Al sinds 2002 is er gedoe" licht Nils Müller (SP) toe. “Voor de goede orde, ik was toen 11 jaar en zat toen op de school Welgelegen, die geeneens meer bestaat. Het wordt tijd dat we gaan afrekenen met de structurele problemen."

Zelfstandigheid terugdraaien

In de motie roept de partij het college op om te onderzoeken wat het (ver)bouwen kost van een recreatiebad. Als uitbreiding of als vervanging. Zelfs een buitenbad is volgens de partij een optie om te onderzoeken. Ook wordt gevraagd de verzelfstandiging van het zwembad, nu in handen van de Stichting Sportaccomodaties Zutphen, terug te draaien. Kortom: de gemeente moet weer de regie in handen nemen.

Maar daar zijn veel politieke partijen het niet mee eens. "Wij zijn absoluut tegen het terugdraaien" aldus René Hissink van de VVD. Ook andere partijen lieten weten dat geen optie te vinden.

SP voerde eerder actie voor een glijbaan. Lees verder onder de video...

Glijbaan en buitenbad

Voor het verbouwen of uitbouwen van het zwembad is de stemming ook niet al te positief. Fred van Vliet (Lijst van Vliet) ziet het wel zitten: "Deze zaak kent alleen maar verliezers. En zeker de jeugd van onze stad is de dupe. Lees de reacties op sociale media, daar wordt je niet vrolijk van. De jeugd van Zutphen verdient dit niet. De jeugd en andere inwoners van onze stad, verdienen een goede voorziening."

"Het lijkt mij zeer ingewikkeld en -vooralsnog- onhaalbaar"
Coby Pennings (wethouder)

Volgens andere politici is het een erg dure optie, ondanks dat de SP enkel oproept de kosten te onderzoeken. Volgens wethouder Coby Pennings is het ook niet haalbaar. "Of het de oplossing is om de kosten te drukken, dat zouden we moeten zien, maar het lijkt mij zeer ingewikkeld en -vooralsnog- onhaalbaar."

De motie wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.