Eerst zwembad de IJsselslag op orde, of eerst een glijbaan?
Fractievoorzitter Mathijs ten Broeke.

Eerst zwembad de IJsselslag op orde, of eerst een glijbaan?

Dat het niet goed gaat bij zwembad de IJsselslag in Zutphen is meer dan duidelijk. Onlangs hebben ze zwemvereniging de IJsselmeeuwen voor de rechter gesleept, en daarvoor waren ze ook al niet goed in het nieuws. Echter houdt dit de lokale SP niet tegen om door te gaan met het strijden voor een zwembad. Maar is dat niet een beetje slecht getimed?

“Je moet je wel druk maken om de juiste dingen denk ik, eerst het water dan het plezier” aldus een Zutphenaar op de markt. Mathijs ten Broeke, fractievoorzitter, kan die opmerking begrijpen: “Één van de oorzaken dat het zwembad nu problemen veroorzaakt met de zwemvereniging komt door de financiële druk die ze nu voelen. Dat ze te weinig geld hebben komt ook doordat ze te weinig recreatie inkomsten hebben. Dus het hangt met elkaar samen.” 

Eerder bleek al dat bezoekers massaal het zwembad ontlopen. "Ik geef me geld liever aan een bad waar het allemaal wel op orde is” vertelde een bezoeker eerder. Ten Broeke: “Als Zutphen weer een mooi en goed zwembad krijgt zijn er heel veel mensen bereid om weer naar de IJsselslag te gaan.” 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.