Gehandicaptenoplichter Michael K. duikt 'social' onder na heksenjacht
Michael K.

Gehandicaptenoplichter Michael K. duikt 'social' onder na heksenjacht

De Zutphense Michael K. probeert zichzelf onvindbaar te maken op social media. Iets wat niet heel opmerkelijk is, omdat mensen weinig goeds te zeggen hebben over hem. Er lijkt een heuse online-heksenjacht gaande te zijn op hem.

K. haalde nadat hij onderwerp van gesprek werd in de uitzending van Opgelicht?! dinsdagavond al snel lokaal nieuws. K. heeft een gehandicapte jongen Opgelicht?! voor 1.673. Hij zei dat hij problemen had met zijn huurbaas, en dat hij daarom het geld nodig had van de 24-jarige Jeroen Kreulen uit Apeldoorn. Kreulen zit in een verzorgingstehuis omdat hij een ernstige spierziekte heeft. 

Facebook verwijderd

Omdat het K. Vermoedelijk allemaal wat te heet onder de voeten werd heeft hij zijn Facebookpagina verwijderd en zijn Instagram achter slot en grendel gedaan. Voordat hij dat deed werd zijn pagina veelvuldig gedeeld op social media met de oproep 'hem op te zoeken'. Ook de Facebookpagina van het Zutphense café Schatjes, waar hij bedrijfsleider is, moet lijden door de fouten die hij gemaakt heeft. 

Lees verder onder de foto... 

En reactie op Facebook.
© Screenshot

Op Twitter wordt er weinig heel gelaten van de man. "Michael ik zou vaak achterom kijken laffe hond waar is die kroeg" tweet @radioflipper. Er is veel medelijden voor het slachtoffer. "Weet iemand de bar waar die Michael werkt dan haal ik het geld wel voor Jeroen op" tweet @tweetymn70. 

Bedreigd

Een medewerker van Schatjes, die wenst anoniem te blijven, vertelt aan deze nieuwswebsite dat K. al meerdere malen bedreigd is. Vermoedelijk is dit ook de reden dat hij zijn social media afschermt. Hij zou zelfs al met de dood bedreigd zijn. 

Lees verder onder de foto... 

Nog een reactie.
© Screenshot

Dezelfde medewerker zegt dat K. er erg last van heeft dat hij "aan de publieke schandpaal hangt." Want "wat op social media over hem gezegd wordt zal hem niet bepaald een veilig gevoel geven." 

Michael K. was ook niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.