Meer slachtoffers van geldwolf Michael K. melden zich
Michael K.

Meer slachtoffers van geldwolf Michael K. melden zich

Heeft Michael K. nog meer slachtoffers gemaakt? En is Jeroen Kreulen niet de enige die in vertrouwen geld aan hem gaf? Daar begint het wel op te lijken. Na aanleiding van de media-aandacht die K. kreeg, na zijn rol in de uitzending van Opgelicht?!, melden verschillende mensen zich bij onze redactie met het verhaal dat zij ook slachtoffer zijn. 

Meerdere personen hebben los van elkaar vertelt dat zij ook geld geleend hebben aan Michael K. en dat hebben ze nooit meer terug gezien. Bij de een gaat het om 50 euro, bij de ander gaat het om ruim duizend euro en bij de ander om een paar honderd euro. Één van deze personen is bereid uitgebreid zijn verhaal te doen. 

"Het leek een hele aardige jongen waar niks mee aan de hand is"
Ruud*

"Ik ken Michael al heel lang. Ik ken hem uit de Apeldoornse horeca-wereld" vertelt Ruud*. "Het leek een hele aardige jongen waar niks mee aan de hand is. Ik verwachtte in eerste instantie niks negatiefs. Totdat we gingen appen en bellen. Toen zei hij dat hij geen geld meer had." Ook bij de gehandicapte Jeroen Kreulen uit Apeldoorn ging dat op die manier. Hij deed zijn verhaal dinsdagavond in Opgelicht. De bedragen werden bij zowel Jeroen als Ruud steeds hoger. "Hij vroeg om een paar tientjes. Toen was het even af. Later werd het bedrag hoger. Er kwamen steeds tientjes bij." Ook bij Ruud gebruikte hij huurachterstand als smoes: "Hij zei dat alles op straat werd gegooid. En dat er bij zijn inboedel een urn zit die hij niet kwijt wil. Hij speelde op mijn gevoel in en vroeg steeds meer. Het werd rond de 300 euro." 

Borg

Om eerlijk over te komen gebruikte K. een mobiele telefoon en een bankpas als borg. "Ik wist niet wat ik hieraan had. Maar nam het wel van hem aan. Uiteindelijk heb ik hem twee keer een bedrag gegeven. Samen boven de 500 euro." 

K. zou het geld netjes terug betalen. "Hij beloofde steeds maar weer dat hij het bedrag terug zou betalen. Maar nooit heb ik het terug gezien. Als ik hem tegenkwam tijdens het uitgaan mocht ik het er niet over hebben. Hij vroeg mij expliciet om het er niet in de kroeg over te hebben. Vermoedelijk omdat daar meer mensen geld van hem tegoed hadden." Uiteindelijk heeft Ruud zijn geld nooit meer terug gezien: "Ik heb het maar laten liggen. Ik dacht stik er maar in." 

"Hij komt erg overtuigend over"
Ruud*

Een goed woord heeft Ruud niet voor hem over. "Hij heeft mooie gladde praatjes. Hij zal niet veranderen. Café Schatjes gelooft hem gewoon. En zo werkt hij bij iedereen. Hij komt erg overtuigend over." 

K. zelf is al de hele week niet bereikbaar voor commentaar. Ook bij café Schatjes wordt de telefoon niet opgenomen. 

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.