Dienders bezoeken slachtoffertjes hooibaaldrama

Dienders bezoeken slachtoffertjes hooibaaldrama

Het was een heftige situatie. Twee traumahelikopters en een hand vol ambulances die bij een boerderij in Brummen stonden. Twee meisjes van 7 en 8 jaar oud zijn toen gewond geraakt toen een hooibaal omviel. 

De melding heeft ook indruk gemaakt op de politieagenten die toen dienst hadden. Dat schrijven ze in een uitgebreid bericht op de Facebookpagina van de politie Zutphen. "Wij komen regelmatig bij meldingen, die een grote impact hebben op het leven van de betrokkenen. Een ongeval, een reanimatie of een ernstig geweldsdelict. Sommige meldingen blijven óók ons voor altijd bij."

Hulp

Politieagenten Sophie en Hendrik-Jan zijn op bezoek gegaan bij de drie meisjes die betrokken waren bij het incident. "De meisjes waren die middag op de boerderij van de vader van Bente en Phileine aan het spelen. Lekker rennen op het boerenerf en klimmen op de opgestapelde strobalen."

Beelden van de situatie na het ongeval. Lees verder onder de video...

Ze schrijven verder: "Terwijl de meisjes op de strobalen aan het spelen waren, begonnen de strobalen, ongeveer 400 kg per stuk, te kantelen en rolden om. Hierdoor raakten Phileine en Sophie bekneld onder deze strobalen. Bente wist gelukkig te ontkomen en riep direct de hulp in van haar ouders. Echt top gedaan van haar!"

Contact

Na het ongeval bleef er contact tussen de dienders en de slachtoffertjes: "Je kunt je voorstellen dat het voor de collega’s, die zelf ook kinderen hebben, een heftige melding was. De collega’s hielden na het ongeval contact met de ouders van de meisjes. Gisteren gingen ze op bezoek bij de meisjes. Gelukkig gaat het, naar omstandigheden, nu goed met ze."

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.