'Spelen op boerenerf is altijd gevaarlijk'

'Spelen op boerenerf is altijd gevaarlijk'

Spelen op het erf van een boer is gevaarlijk. Dat bleek zaterdagmiddag wel weer toen twee jonge meisjes zwaar gewond raakte in Brummen. Ook Theo, eveneens een Brummense boer, kan dat bevestigen. 

"Je moet gewoon goed praten met je kind over de gevaren van het spelen"
Boer Theo

“Het boerenerf is een risicogebied. Net als bijvoorbeeld in de buurt van een grote weg of op een brug. Maar natuurlijk is het ook een groot avontuurlijk gebied” aldus de boer, die liever niet met zijn achternaam in de media verschijnt. “Ik snap heel goed dat die mensen daar hun kinderen laten spelen. Ik doe dat zelf ook. Maar dat neemt niet weg dat het gewoon heel gevaarlijk kan zijn. Denk ook aan machines en dergelijke.” 

Gevaarlijk

Twee meisjes van 7 en 8 jaar raakte zaterdag zwaar gewond toen zij op een hooibaal speelde die kantelde. Er werden twee traumahelikopters richting Brummen geroepen om assistentie te verlenen. Iets wat laat zien hoe groot het ongeval geweest moet zijn. Ook Theo is erg geschrokken: “Ik heb het er met mijn kinderen over gehad. Die schrokken heel erg. Het is belangrijk dat kids opletten als zij spelen. Maar zoiets als dit kan altijd gebeuren, ook in een rijtjeshuis of in een flatje.” 

Kinderen binnenhouden op een boerenerf moeten boeren niet doen: “Je kunt je kind niet altijd beschermen. Je dochter kan ook uit een boom vallen of in een plas vallen. Je moet gewoon goed praten met je kind over de gevaren van het spelen.”

 

 

Bekijk ook:  Twee kinderen zwaargewond na val in Brummen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.