Afsplitsing Fractie Pepers en Verwoort doen niet mee aan de verkiezingen
Adjan Pepers.

Afsplitsing Fractie Pepers en Verwoort doen niet mee aan de verkiezingen

Fractie Pepers en Verwoort gaan niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat bracht de afsplitsing naar buiten woensdagavond. 

De fractie, bestaande uit Adjan Pepers en Aranka Verwoort, is in juni opgericht. Toen stapten de twee uit Burgerbelang. Nu, een klein half jaar later, is het einde van de nieuwe partij alweer in zicht. "Wij hebben serieus nagedacht om mee te doen aan de verkiezingen. Maar als je een nieuwe partij opstart zit je voor heel wat overwegingen. We hebben van alles overwogen. Maar hebben besloten na deze preriode, waar we voor gekozen zijn, te stoppen" legt fractievoorzitter Adjan Pepers uit. 

'Goede bijdrage'

Dat zij besloten te vertrekken uit Burgerbelang bracht heel wat gedoe met zich mee. Maar toch denkt Pepers dat het goed is dat zij toen al niet de handoek in de ring gegooid hebben. "Ik denk dat wij als partij een goede bijdrage hebben geleverd. We hebben goed samenwerkt met andere parijen en gedaan waar wij voor stonden." Ook waren ze in juni nog niet bezig met de verkiezingen van 2018: "We waren toen nog niet bezig met stoppen. We wilden ons inzetten op de actualiteiten. En dat is gelukt."

Destijds was er veel onenigheid over het afsplitsen. "Ik heb geen reden dit te accepteren" vertelde Burgerbelang-fractievoorzitter Martijn Siemes toen. Toch heeft hij dit moeten doen, wat er voor zorgde dat fractie Pepers en Verwoort een ruime negen maanden politiek actief konden zijn. 

Toekomstplannen

Plannen om na maart volgend jaar verder te gaan zijn er niet: "We hebben nog niet concreet plannen om verder te gaan in de politiek. Dus waarschijnlijk zal dat ook wel niet gaan gebeuren."

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.