Stadhuis van Zutphen.

Vertrokken raadsleden Burgerbelang willen niet in gesprek met de partij

ZUTPHEN - Het is nog lang geen koek en ei tussen de overgebleven Burgerbelang-raadsleden en de onlangs vertrokken raadsleden Adjan Pepers en Aranka Verwoort. Na het vertrek aangekondigd te hebben zijn ze niet verder in gesprek gegaan. Dit terwijl Martijn Siemes, fractievoorzitter van Burgerbelang, dat meer dan netjes zou vinden. De twee gaan verder als nieuwe fractie genaamd ‘Fractie Pepers en Verwoord’. 

"Ik ben bang dat we nu kunnen spreken van zetelroof"
Martijn Siemes

Zetelroof
“Er is een kort informeel gesprek geweest, maar buiten dat weigeren de uittreders in gesprek te gaan over hun voornemen. Ze willen helemaal niks zeggen” vertelt Siemes. “Ik ben bang dat we nu kunnen spreken van zetelroof en dat Zutphen vanaf vanavond (maandag 19 juni, red.) opgescheept zit met een volstrekt overbodige twaalfde fractie.” Ook Pepers geeft aan dat de twee niet inhoudelijk in gesprek gegaan zijn met hun ex-partijgenoten: "We hebben inderdaad aangegeven niet verder inhoudelijk in gesprek te willen gaan. We zijn met deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. Het is een lang proces geweest waar meerdere gesprekken met de fractie en het bestuur hebben plaatsgevonden. Wij hebben hun niet kunnen overtuigen van ontwikkelingen die wij van belang achten. Uiteindelijk kom je tot een punt dat je uit elkaar loopt.”

"Vanavond zal het ongetwijfeld aan bod komen in de raadsvergadering en daar zullen wij onze reactie geven"
Adjan Pepers

Raad
Op de vraag wat voor gevolgen het vertrek van het duo voor Burgerbelang heeft antwoord Siemes: “Eerst maar even denken aan de gemeente. We dringen er vandaag ook nog op aan dat zij hun zetel teruggeven aan de partij, dit is natuurlijk ook het meest redelijke. Als ze blijven volharden, dan zal het aan bod moeten komen in de raadsvergadering van vanavond. In het slechtste geval heeft Zutphen er dan dus weer een fractie bij en tegelijkertijd een minderheidscollege. Daarover moet de raad zich uitspreken.” Pepers zegt netjes toelichting te willen geven in de raad: “Vanavond zal het ongetwijfeld aan bod komen in de raadsvergadering en daar zullen wij onze reactie geven."

De strijd lijkt nog niet gestreden. Vermoedelijk krijgt het maandagavond al een staartje tijdens de raadsvergadering.

 

 

Lees ook: 

ADVERTENTIE

reacties

 • 19 juni 2017

  Tomaat

  Eerst vecht Siemes met sp en nu met zijn eigen (ex)partijvriendjes? Wie zou er nou fout zijn?

 • 19 juni 2017

  Hidde

  Waar er twee vechten hebben er twee schuld. Al horen die twee die weg gaan wel netjes in gesprek te gaan vind ik. Maar aan de andere kant zou vast ook wel wat fout gegaan zijn.

 • 19 juni 2017

  Wolter

  Whahaha wat een soap! Dit gaat nog wel even door vermoed ik. Hebben jullie al een dossier aangelegd lgld?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.