Ook vakbonden spuwen over vervoerder PlusOV

  • Speciaal Vervoer
  • 06 december 2017 - 07:25

REGIO - Beter luisteren naar de chauffeurs, dan hadden de grootschalige problemen met vervoerder PlusOV voorkomen kunnen worden. Dat stellen de vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen.

Er gaat enorm veel mis bij de vervoerder die het speciaal onderwijs op zich moet nemen. Ze zijn verantwoordelijk voor onder meer het leerlingenvervoer en het wmo-vervoer. Maar leerlingen worden niet opgehaald, mensen moeten uren wachten en de chauffeurs hebben geen goede trainingen gekregen.

Shit

"Heel erg natuurlijk, zeker bij zo'n kwetsbare groep. De taxichauffeurs proberen hun werk zo goed mogelijk te doen, maar door de chaos bij PlusOV lukt dat vaak niet. Intussen krijgen ze wel alle shit over zich heen. Veel chauffeurs zijn er letterlijk ziek van geworden", zegt Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

"De problemen bij PlusOV zijn ook de politiek aan te rekenen"
Di Giacomo Russo (CNV)

Maar het ligt volgens hem ook bij de politiek.  "De problemen bij PlusOV zijn ook de politiek aan te rekenen. De gemeenteraden moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de politiek verantwoordelijke wethouders hierop aanspreken."

Aanbesteding

Uit recent onderzoek van Omroep Gelderland bleek dat het al misging bij de aanbesteding. Daar lag de focus te veel op de laagste prijs waarmee de kwaliteit drastisch naar beneden zakte. 

Herbert Römer van FNV Taxi: "Het uitgangspunt zou moeten zijn de zorg voor de mensen en niet enkel de financiën. Ook de communicatie tussen de taxichauffeurs en  Plus OV is slecht. Op vragen of verzoeken van chauffeurs wordt niet of nauwelijks gereageerd. Ook zijn veel chauffeurs in dienst van een uitzendbureau en hangen tussen het uitvoerend bedrijf, het uitzendbureau en Plus OV in."

 

 

Lees ook:


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.