D66 roept om ingreep bij speciaal leerlingenvervoer

D66 roept om ingreep bij speciaal leerlingenvervoer

De D66-fractie in Zutphen maakt zich zorgen over het speciale leerlingenvervoer van PlusOV. De organisatie heeft het vervoer 1 augustus overgenomen, maar heeft nu al veel problemen.

Volgens de partij ondervinden veel 'gebruikers' van het vervoer problemen. "Ook zouden ouders en kinderen niet van te voren worden geïnformeerd over de routes, tijden en welke chauffeur hen naar hun school of dagbesteding brengt."

"Het is niet aan ons om in te grijpen"
wethouder Patricia Withagen

Ingreep

Het vervoer is aanbesteed voor de hele Stedendriehoek, in een samenwerkingsverband tussen de gemeenten. De problematiek is voor D66 een reden het college aan de tand te gaan voelen. De gemeente heeft een zorgplicht om het vervoer op een goede manier te regelen, iets wat wethouder Patricia Withagen van zich af leek te schuiven. "Het is niet aan ons om in te grijpen, want het gaat om een samenwerkingsverband met vele andere gemeenten" zei ze tegen deStentor.

De partij wil middels schriftelijke vragen weten hoe het staat met het vervoer, en wat de wethouder gaat doen aan de problematiek.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.