Ook Tweede Kamerleden bemoeien zich met PlusOV

Ook Tweede Kamerleden bemoeien zich met PlusOV

Ook de Tweede Kamer wil actie in de problemen rond het speciaal vervoer in de regio. Volgens enkele politici is er zoveel aan de hand dat niemand het meer snapt.

"Het is heel erg triest dat het zo slecht geregeld is met het vervoer van onze meest kwetsbaren", vindt Lilian Marijnissen, Tweede Kamerlid voor de SP, zegt ze tegen Omroep Gelderland. Het SP-kamerlid is van mening dat commercieël aanbesteden tot een slechte kwaliteit van vevoer leidt. De reacties zijn naar aanleiding van het uitgebreide onderzoek van Omroep Gelderland naar de problematiek.

'Alles gaat mis'

Er spelen al langere tijd problemen bij het speciaal vervoer, maar sinds de nieuwe aanbesteding die bij de aanvang van het huidige schooljaar begon liep het compleet in de soep. Leerlingen werden niet opgehaald, op de verkeerde plek afgezet of hadden elke dag een andere chauffeur. Dat terwijl sommige leerlingen, met bijvoorbeeld autisme, daar flink last van kunnen hebben.

"Ze zien kinderen als pakketje", schrijft een moeder die de enquête van Omroep Gelderland invulde. Ze heeft een 12-jarige dochter met down. "Soms vergeten ze haar op te halen, of zetten ze haar in de straat af in plaats van voor de deur." Zo zijn er meer van dat soort verhalen bekend. PlusOV, de vervoerder voor onder meer Brummen, Lochem en Zutphen, is druk bezig de problemen op te lossen.

De politici uit de Tweede Kamer roepen nu op tot actie, wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.