Uitgaansgeweld in Zutphen: Het gebeurt helaas vaker

Uitgaansgeweld in Zutphen: Het gebeurt helaas vaker

Zutphen is geschrokken van het geweldsdelict het afgelopen weekend in de binnenstad. Een agent werd gewurgd door een man uit Bronckhorst, en werd net op tijd gered. 

Zowel de politiek als de burgers staan op achterste poten omdat het zo niet langer kan. Maar deze agent is helaas niet de enige die te maken heeft gehad met uitgaansgeweld in de Torenstad. Wij doken het archief in om alle opvallende zaken van de afgelopen 365 dagen op een rij te zetten. 

5 september 2016 | Stel mishandelt nadat vrouw betast werd
In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 september zijn een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Zutphen door onbekenden mishandeld in en buiten een café aan de Vaaltstraat in Zutphen. In het café ontstond ruzie omdat een vrouwelijke kennis van het stel betast werd door een jongen, en de 34-jarige vrouw de jongen hierop aansprak. De jongen in kwestie reageerde hier dusdanig agressief op dat haar man tussenbeide kwam. Kort daarna kreeg hij ineens klappen, van verschillende kanten. In het tumult wat ontstond zijn de man en de vrouw de kroeg uitgezet. De politie heeft de media ingezet om camerabeelden te verspreiden. Uiteindelijk heeft de verdachte zich gemeld nadat de beelden op Omroep Gelderland te zien waren. 

20 oktober 2016 | Groep van drie mensen mishandelt 
Drie mensen zijn zondag 28 augustus omstreeks 03.30 uur mishandelt in de Pelikaanstraat in Zutphen. De drie aangevers kwamen uit een eetgelegenheid aan de Zaadmarkt. Toen de slachtoffers het pand verlieten werden ze aan de zijkant van het pand, aan de Pelikaanstraat, mishandeld door een groep mannen.

4 november 2016 | 17-jarige jongen het ziekenhuis ingeslagen
Een 17-jarige jongen uit Zutphen is zwaar mishandeld. Hij lag in het ziekenhuis met meerdere breuken in zijn gezicht, waarvoor hij geopereerd is. Twaalf dagen later zijn twee verdachten aangehouden

11 februari 2017 | Man bewusteloos getrapt
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari is een man ernstig mishandeld. De mishandeling vond plaats in de Beukerstraat. De man liep omstreeks 02.15 uur op de kruising Beukerstraat/Bornhovestraat. Vervolgens kwam er een onbekende man aanrennen die het slachtoffer in zijn gezicht sloeg. Hierdoor kwam de man op de grond terecht, waarna de dader vervolgens in het gezicht begon te trappen. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn.

7 mei 2017 | Tweeling zwaar mishandelt 
Een tweeling uit Zutphen werd notabene op bevrijdingsdag slachtoffer van uitgaansgeweld. Vrijdagavond 5 mei, nadat een tweeling Bevrijdingspop in de binnenstad bezocht hadden, gingen ze een broodje eten aan de Schupstoel in Zutphen. Toen ze weer richting hun fiets gingen kwam een groep van 15 tot 20 ‘getinte’ jongens op ze af. Zo legt de moeder van de twee het uit. De groep zou de jongens verwijten dat ze wezen naar de groep. “Terwijl ze dat niet deden” zegt de moeder van de jongens. Na een woordenwisseling is een van de twee zwaar mishandelt. De andere kwam er iets beter vanaf, maar had wel letsel.

 

 

Bekijk ook: Alle berichtgeving op de mishandeling van een agent afgelopen weekend

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.