17-jarige Zutphenaar zwaar mishandeld

17-jarige Zutphenaar zwaar mishandeld

ZUTPHEN - Een 17-jarige jongen uit Zutphen is afgelopen weekend zwaar mishandeld in het centrum van Zutphen. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis met meerdere breuken in zijn gezicht, waarvoor hij geopereerd is. De politie zoekt nu getuigen van de mishandeling.

De jongen is mishandeld in de nacht van zaterdag op zondag. Het gebeurde tussen 04.00 uur en 04.40 uur in de Laarstraat. De jongen stond met zijn fiets te wachten op zijn vrienden, ze waren net samen uit geweest. Verderop in de straat stond een ander groepje jongeren. Het slachtoffer raakte in gesprek met deze groep. Wat in eerste instantie een normaal gesprek was, sloeg snel om toen een meisje uit de groep erbij kwam staan. Zij provoceerde de jongen en trapte onder andere tegen zijn fiets aan en sloeg hem in het gezicht.

Vervolgens sloeg een jongen uit de groep het slachtoffer nogmaals in het gezicht. Het slachtoffer merkte dat het niet goed voelde in zijn gezicht en vluchtte weg in de richting van de Beukerstraat. Hij werd achtervolgt en opnieuw lastiggevallen. Zijn vrienden schoten hem vervolgens te hulp en later kon hij samen met de politie naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij onder andere een verbrijzeld jukbeen had. De jongen liet bij het vluchten zijn fiets achter in de Laarstraat. Later bleek dat deze gestolen is.

Signalement
De politie weet niet precies welke jongeren uit de groep het slachtoffer hebben geslagen. “Na de eerste klap van het meisje is niet helemaal duidelijk wie het slachtoffer precies geslagen hebben.” meldt de politie. Wel heeft de politie twee signalementen.

Het meisje is ongeveer tussen de 17 en 18 jaar. Ze is 1.70m lang, heeft een normaal postuur en heeft een Indisch of Aziatisch uiterlijk. Ze heeft donker lang haar, dat ze die nacht los droeg. Het meisje droeg een bril met een vrij vierkant zwart montuur en donkere kleding met een bomberjack model jasje.

De jongen is ook ongeveer 1.70m lang en 17/18 jaar oud. Hij had een getinte huidskleur, zwart haar, normaal postuur en droeg een zwarte jas met capuchon. 

Getuigen
De politie is nu dringend opzoek naar getuigen van deze zware mishandeling. Indien je meer informatie hebt kan je contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.