Man probeert Zutphense agent te wurgen

Man probeert Zutphense agent te wurgen

Een man (22) is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor poging tot doodslag. Dit omdat hij een agent probeerde te wurgen. Vlak voor de agent zijn bewustzijn verloor werd hij geholpen door een collega en een getuige. 

Rond half 4 ging de politie naar een opstootje op de Schupstoel. Een man uit Zutphen (24) sloeg op de vlucht. Toen agenten hem wilde aanhouden op de Zaadmarkt verzette hij zich hevig, en gooide hij een agent tegen een ijzeren hek. Hierdoor is hij licht gewond geraakt. 

Tijdens de aanhouding vonden vrienden van de Zutphenaar het nodig zich ermee te bemoeien. Een man uit Bronckhorst (22) viel de agenten aan, en probeerde een agent te wurgen. Vlak voordat hij zijn bewustzijn verloor kon hij worden geholpen. “Deze collega had echt het gevoel dat hij buiten bewustzijn zou raken door deze verwurging. Hij raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen” aldus de politie. 

Door alle tumult kon verdachte toch nog op de vlucht staan. De politie heeft zijn gegevens, en hij wordt aangehouden. 

Ook de fietsen van de agenten waren niet veilig. Één van de twee is gestolen, de andere vernield. Ze zoeken getuigen die weten waar hun fiets is. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.