Daders gewapende woningoverval Zutphen mogen nog vijf jaar zitten en een flinke geldsom ophoesten

Daders gewapende woningoverval Zutphen mogen nog vijf jaar zitten en een flinke geldsom ophoesten

Jawwad J. En Benny J., de daders van een gewapende woningoverval in Zutphen, moeten nog vijf jaar de gevangenis in. Ook moeten ze een flinke schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. Dat heeft de rechter maandag besloten. 

De twee worden berecht voor poging tot doodslag. Ook wordt meegenomen dat er een vuurwapen gebruikt is en dat het slachtoffer flink letsel opgelopen heeft. De overval werd gepleegd op de avond van 8 juli 2018 aan de Berkenlaan in Zutphen. De overvallers waren uit op geld, en schoten de 70-jarige inwoner van de woning neer. Het OM had negen jaar cel geeist, de rechter heeft besloten dat het er zes worden, met aftrek van het voorarrest blijft er vijf over. 

Beelden na de overval in juli 2018. Lees verder onder de video...

Van beide daders is DNA gevonden. Op het bierflesje waarmee het slachtoffer geslagen is en op een pet en tas die ze achtergelaten hebben. Mede daardoor acht de rechtbank de misdaad bewezen. Toen de rechter de uitspraak deed klonk er een luid applaus vanaf de publieke tribune. 

Schadevergoeding

Naast de gevangenisstraf moeten de daders een flinke schadevergoeding aftikken. De man die neergeschoten is krijgt ruim 17.000 euro. Zijn vrouw, die uit het raam klom en hulp zocht, krijgt ruim 6.000 euro. De verdachten waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Toen de rechter de uitspraak deed klonk er een luid applaus vanaf de publieke tribune. De daders kunnen nog in hoger beroep gaan. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.