Man zwaargewond na schietpartij woonwagen Zutphen

Man zwaargewond na schietpartij woonwagen Zutphen

Een man is zondagavond zwaargewond geraakt bij een schietpartij in Zutphen. Omstreeks 21.10 uur werd de man bij een woonwagen op de hoek van de Berkenlaan in Zutphen beschoten. De daders zijn op de vlucht geslagen in een zwarte auto.

De woonwagen staat op de kruising Berkenlaan - Judith Leysterstraat. Het slachtoffer is zwaargevond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens buurtbewoners is hij in zijn rug geschoten én met een glazen fles geslagen.

Overval

Mogelijk zou het om een overval gaan, op één van de woonwagens. De politie kan op dit moment weinig vertellen over het incident. "We zijn nog volop bezig met het onderzoek. Het incident heeft zich inderdaad afgespeeld bij een woonwagen", aldus een woordvoerder. Volgens buurtbewoners gaat het om een man van in de 70. Weinig tot geen mensen hebben schoten gehoord, maar wel de auto weg horen rijden.

Lees verder onder de video...

De daders zijn in een zwarte auto over de Judith Leysterstraat vertrokken in de richting van de brandweerkazerne. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. Buurtbewoners hoorden de auto hard wegrijden. "De buurvrouw riep ineens help, help. Ik schrok heel erg. Er gebeurt hier normaal nooit iets." aldus één van de buren. De politie vraagt mensen uit te kijken naar het voertuig, en de politie te bellen indien ze hem zien. Het is onbekend in welke richting de auto verder is gereden.

Eerder op de avond werd een traumahelikopter opgeroepen. Deze is later weer omgekeerd. Het slachtoffer ligt inmiddels, zwaargewond, in het ziekenhuis. De kruising van de Judith Leysterstraat met de Berkenlaan is afgesloten vanwege het onderzoek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.