Buurt geschrokken na schietpartij in Zutphen

Buurt geschrokken na schietpartij in Zutphen

"Hier gebeurt normaal nooit iets", wordt meerdere keren gezegd. De schrik zit er nog goed in aan de Berkenlaan en de Judith Leysterstraat in Zutphen. Zondagavond werd hier een man neergeschoten

Wat er precies voorgevallen is bij de woonwagen is nog onbekend. "Ik lag lekker tv te kijken in bed. Toen hoorde ik ineens veel politie", legt een buurman uit. Na rondvraag komt er niemand aan het woord die daadwerkelijk schoten gehoord heeft. "Misschien zat er wel zo'n demper op. Net als in de films. Want ik zat buiten, dan zou ik wel schoten gehoord moeten hebben", vertelt een buurvrouw. "Ik hoorde ineens de buurvrouw schreeuwen. 'Help, help, help. Mijn man is neergeschoten', riep ze. Ik schrok me kapot." 

"Dit zal wel een afrekening zijn"
Buurman

Een man uit een flat aan de Berkenlaan denkt dat we het moeten zoeken in het criminele circuit. "Zij zitten in het criminele circuit. Dit zal wel een afrekening zijn. Maar dat neemt niet weg dat je zomaar iemand neer mag knallen." De politie is nog bezig met het onderzoek. Dus het motief van de dader is nog onbekend. 

Op zichzelf

Wie de bewoners van deze woonwagen precies zijn weet de buurt niet echt. "Ze zijn aardig op zichzelf. Maar wel vriendelijk hoor. We groeten elkaar altijd." Echter komen ze niet bij de buren op de koffie, vertelt ook een andere buurman. "Die hebben hun eigen netwerkje. Heb ze wel eens uitgenodigd, maar dan hadden ze het druk." 

"Waarom durven ze zich met een vuurwapen te verdedigen tegen zo'n man"
Buurvrouw

Dat het slachtoffer in de 70 is doet de buurt het meeste verdriet. "Hoe laf is dat? Waarom durven ze zich met een vuurwapen te verdedigen tegen zo'n man? Dan ben je toch niet goed wijs." 

Beelden van zondagavond...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.