Waarom Brummen geen vuurwerkvrije zones heeft

Waarom Brummen geen vuurwerkvrije zones heeft

De gemeente Brummen kent dit jaar, rondom de jaarwisseling, geen vuurwerkvrije zones. Dit betekent dat overal vuurwerk afgestoken mag worden 31 januari. 

Vuurwerk mag 31 december vanaf 18.00 uur afgestoken worden. Je moet ook zorgen dat alles om 02.00 uur weer op is. De reden dat er geen vuurwerkvrije zones zijn is dat de gemeente denkt met voldoende toezicht alles rustig te kunnen houden. 

Toezicht

Het inwonerspanel Brummen Spreekt gaf vorig jaar aan juist wel van deze zones te willen. Maar toen heeft het college besloten het toch niet door te voeren. Daar is dit jaar geen verandering in gebracht. “Een van de aspecten om succesvol vuurwerkoverlast te bestrijden is extra toezicht. We hebben daarvoor sinds jaar en dag al afspraken met politie en extra beveiligingsdienst. Ook onze boa’s worden ingezet. Ook daar zetten we dit jaar een tandje bij”, legt een woordvoerder uit. 

Vuurwerk kan vanaf vrijdag gekocht worden. Echter mag het dan nog nergens afgestoken worden. Als dit toch gebeurt zullen agenten en andere handhavers streng optreden, vertelt de zegsman. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.