Schietpartij blijkt overval op 70-jarige bewoner

Schietpartij blijkt overval op 70-jarige bewoner

Het schietincident aan de Berkenlaan zondagavond blijkt inderdaad een overval te zijn geweest. Buurtbewoners speculeerden daar zondagavond al direct over. De politie bevestigt de vermoedens.

Omstreeks 21.00 uur vielen twee gemaskerde mannen de woonwagen op de hoek van de Berkenlaan/Judith Leysterstraat binnen. De bewoner raakte in gevecht met één van de overvallers. Terwijl dat gebeurde schoot de andere overvaller hem (vermoedelijk) in zijn rug. De man, een 70-jarige Zutphenaar, raakte zwaargewond.

Vlucht

De overvallers sloegen vervolgens op de vlucht. Dit deden zij vermoedelijk in een zwarte auto, model hatchback. Ze reden in de richting van Den Elterweg. Onbekend is waar ze vervolgens naartoe reden.

In Loenen is 's nachts een brandende auto aangetroffen. Dat gebeurde omstreeks 02.00 uur. Het ging om een Volkswagen Golf. Onbekend is of de auto betrokken is bij de overval in Zutphen. Dat wordt nog onderzocht. De wagen is volledig uitgebrand.

Lees verder onder de video...

De politie doet nog onderzoek naar de zaak. Ze hopen dat getuigen zich melden met informatie. Hoe het slachtoffer eraan toe is, is nog onbekend.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.