Het witte bruggetje in Warnsveld is klaar! Een stuk eerder dan gepland

Het witte bruggetje in Warnsveld is klaar! Een stuk eerder dan gepland

Verblindend wit, geen rot hout meer en nieuwe planken om over te fietsen of te lopen. Het witte bruggetje die dagelijks vele voetgangers en fietsers over de Berkel helpt is klaar. 

Begin van de week is het renoveren van het bruggetje begonnen. Hij is breder gemaakt en het verrotte hout is vervangen. Fietsers gaven aan dat de brug onhandig en gevaarlijk was doordat het zo smal was. Dat probleem zou nu verholpen moeten zijn. Onder andere de politiek maakte zich al druk om het bruggetje. Mede omdat er dagelijks vele scholieren overheen fietsen, en het dan wel veilig en handig moet zijn. 

Volgens de planning zou de brug vrijdag aan het einde van de dag klaar zijn. Echter zijn de werkzaamheden woensdag aan het einde van de dag al afgerond. Een stuk eerder dan gepland dus. De brug kan nu weer gebruikt worden. Een woordvoerder van de gemeente: "We hebben wat ruimte genomen in de planning, soms komen we onverwachte dingen tegen die vertraging opleveren. Maar alles verliep vlot. Daarnaast hebben we hier wel extra druk op gezet, want het is een belangrijke fietsroute. Dus daarom hebben we de tijd ingehaald en is alles al klaar!"

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.