Over het witte bruggetje in Warnsveld fietsen? Dat kan eventjes niet meer

Over het witte bruggetje in Warnsveld fietsen? Dat kan eventjes niet meer

De brug is open! En dan niet de Oude IJsselbrug, maar het witte bruggetje over de Berkel in Warnsveld. Hier wordt namelijk onderhoud aan gepleegd. 

Het bruggetje wordt veel gebruikt voor scholieren of mensen die van Warnsveld naar Zutphen willen fietsen. Echter kan dit eventjes niet meer. De renovatie is namelijk begonnen. Tot en met vrijdag 6 juli wordt er gewerkt aan de brug.

In eerste instantie zou de renovatie in juni al beginnen. Maar het is uitgesteld door een Waterhoentje. Het diertje had namelijk een nest waardoor er geen werkzaamheden konden plaatsvinden. Nu de waterhoen met haar kinderen weer weg is kunnen de werkzaamheden beginnen. 

Renovatie

Het bekende Witte Bruggetje over de Berkel, welke onderdeel uitmaakt van het Kerkpad, is nodig aan een stevige opknapbeurt toe. Het hout is aan het rotten en de verf laat op veel plaatsen los. Echt gevaarlijk is het volgens de gemeente niet. Naast een grote renovatie wordt de brug ook aangepast. De brug wordt iets breder, zodat fietsers er makkelijker overheen kunnen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.