Waterhoentje vertraagt renovatie Witte Bruggetje
Het bruggetje.

Waterhoentje vertraagt renovatie Witte Bruggetje

De renovatie van het Witte Bruggetje in Warnsveld laat nog even op zich wachten. In januari liet de gemeente weten in mei of juni te willen beginnen met de renovatie, maar dat is er tot op heden nog niet van gekomen. Eén van de redenen: een Waterhoentje heeft zich genesteld bij de brug.

Daarnaast duurt de procedure omtrent de Waterwet langer dan verwacht. Echter is de voornaamste reden van de vertraging het Waterhoentje. "Er was nog iets waar we geen rekening mee hadden gehouden: er zat een waterhoentje op een nest, waardoor er geen werkzaamheden konden plaatsvinden. Daarom hebben we wat geschoven in de planning", aldus gemeentewoordvoerder Anniek Neve. De werkzaamheden zullen naar alle waarschijnlijkheid nog voor de bouwvak beginnen.

Renovatie

Het bekende Witte Bruggetje over de Berkel, welke onderdeel uitmaakt van het Kerkpad, is nodig aan een stevige opknapbeurt toe. Het hout is aan het rotten en de verf laat op veel plaatsen los. Echt gevaarlijk is het volgens de gemeente niet. Naast een grote renovatie wordt de brug ook aangepast. De brug wordt iets breder, zodat fietsers er makkelijker overheen kunnen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.