GroenLinks wil aanpak bij bedreigingen en geweld ambtsdragers

GroenLinks wil aanpak bij bedreigingen en geweld ambtsdragers

De Brummense GroenLinks-fractie wil dat er meer gedaan wordt rondom agressie tegen raadsleden, collegeleden en ambtenaren. Hierover hebben ze donderdagavond een motie ingediend. 

GroenLinks is van oordeel dat "agressie tegen raadsleden, college en ambtenaren op geen enkele wijze en nooit gerolleerd mag worden", schrijven ze in hun motie. Ze melden onder andere dat smaad en laster strafbaar zijn.

De partij verzoekt het college om de protocollen voor agressie tegen deze doelgroep na te leven en waar nodig vast te stellen. Ook willen ze het onderwerp Veilige Publieke Taak opnemen in het veiligheidsbeleid van de gemeente. En tot slot verzoeken ze het college om te zorgen dat er waar nodig stappen ondernomen worden tegen agressieplegers. 

Boos

De fractie is zelf niet onbekend met het lastigvallen van ambtsdragers. Fractievoorzitter Hennie Beelen krijgt het geregeld zwaar te voortduren. Hans Teunissen valt haar lastig door nare oproepen in huis-aan-huis-bladen te plaatsen. Dit doet hij omdat hem in zijn ogen kwaad aangedaan is door Beelen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.