De man die al jaren ambtsdragers lastig valt
Het gemeentehuis van Brummen.

De man die al jaren ambtsdragers lastig valt

BRUMMEN - Al heel wat jaren steekt de Eerbekenaar Hans Teunissen tijd, geld en vooral moeite in het voeteren op gemeente-ambtenaren en wethouders. 

Zijn ‘slachtoffers’ zijn niet zomaar ambtenaren. Maar men die bezig is, en verantwoordelijkheden heeft op het gebied van ruimtelijke ordening. Dit blijkt uit archiefstukken en de oproep die hij onlangs weer plaatste in de lokale krant.


De omroep doe Teunissen onlangs plaatste in de krant. 

Teunissen
De Eerbeekse ondernemer is een bekende in het Brummense gemeentehuis. Of beter gezegd, op de stoep van het Brummense gemeentehuis. In 2014 heeft de man een verbod gekregen. Hij was een half jaar niet welkom op deze plek. 

“Ik wil niet verder lastig gevallen worden door deze mijnheer.”
Ex-wethouder Hennie Beelen

Waarom? 
De grote vraag blijft: Waarom besteed deze man zoveel moeite aan het lastig vallen van ambtenaren? Hans Teunissen ligt toe waarom hij de oproep geplaatst heeft: “Hennie Beelen heeft een aansturing als loco-burgemeester gedaan die ze niet had mogen doen. Toenmalig burgemeester Niels Joosten was op wintersport. En zij heeft een druk op de knop gegeven om het GGZ-crisisteam aan te sturen. Die stonden toen bij mij op de stoep” aldus Teunissen. Dit is vier jaar geleden gebeurd. 

"Het is machtsmisbruik geweest van Beelen en zelfs misdadig."
Hans Teunissen

Schotpoort 
En dat is niet uit net niets gekomen. Teunissen vecht al jaren voor zijn gelijk. Hij woont in de buurt van een gebouw van Schotpoort die daar volgens hem niet mag staan. “Wij, meerder huishoudens in de buurt, vechten al jaren voor ons gelijk. Maar omdat ik vaak het woord voer wordt ik gezien als de boeman in de ogen van de gemeente.” 

In de oproep staan meerdere namen: Volgens Teunissen hebben Yvonne ten Holder van Stichting Welzijn Brummen en Lisanka Schmitz, oud gemeente secretaris toegegeven dat dit niet had mogen gebeuren. 

“De gemeente verzwijgt dit. Het is machtsmisbruik geweest van Beelen en zelfs misdadig” sluit Teunissen zijn verhaal af. 

Aangifte
Er is al meerdere keren aangifte tegen Teunissen gedaan. Maar deze werden afgewezen omdat hij geen strafbaar feit pleegt en het onder vrijheid van meningsuiting valt. Hennie Beelen, die genoemd wordt in Teunissen zijn laatste oproep en ex-wethouder met Ruimtelijke Ordening in haar portefeuille, wil niet op de kwestie in gaan. “Ik wil niet verder lastig gevallen worden door deze mijnheer.”

Zwarte rozen
Teunissen vertelt zelf dat er aangifte tegen hem gedaan is. Aangifte van stalken. Hij heeft een bos zwarte rozen afgeleverd aan het adres van Beelen. Omdat het geen strafbaar feit is is hij niet opgepakt. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.