Dit koste de (tweede) opening van de Noorderhaven

Dit koste de (tweede) opening van de Noorderhaven

Zo'n anderhalve week terug werd hij geopend: de Noorderhaven. Dat leidde tot enkele verontwaardigde reacties. 'Hij was toch al geopend?' en bovenal 'Wat heeft dat wel niet gekost?'. Wij zochten het uit.

Volgens sommigen leek de opening wel op een sinterklaasintocht. Een schip vol met wethouders en de verse leden van de gemeenteraad kwam de haven binnenvaren en wethouder Oege Bosch knipte, midden op het water, een stuk afzetlint door. Verder was er muziek, eten en een springkussen.

Lees verder onder de video over de opening...

Kosten

De organisatie heeft in totaal €8.000,- gekost. "Dat zit hem met name in kosten voor de catering zowel aan boord van het schip als aan de wal, communicatiekosten vooraf zoals vormgeving en drukwerk waaronder posters en flyers, en de organisatie van de dag zelf" aldus Anniek Neve, woordvoerder van de gemeente Zutphen.

"Het is nadrukkelijk niet alleen van de gemeente"
woordvoerder Anniek Neve

Die laatste kosten gaan over het huren van een springkussen, de Hanzestedensloep, een DJ, het dweilorkest, etcetera. Maar de gemeente heeft het niet in haar eentje georganiseerd. "Het is nadrukkelijk niet alleen van de gemeente, maar een gezamenlijke organisatie geweest." WSV Gelre, de beheerder van de Noorderhaven, hielp ook mee in de organisatie. Het Koelhuis was ook betrokken bij de organisatie.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.