Noorderhaven officieel geopend: 'Echt een mooie aanwinst voor Zutphen'

Noorderhaven officieel geopend: 'Echt een mooie aanwinst voor Zutphen'

De Noorderhaven is (eindelijk) officieel geopend! Zo'n twee jaar na de oplevering mogen er nu boten aanmeren in de jachthaven vlak buiten het centrum van Zutphen. 

Lees verder onder de video...

In 2015 is de bouw van de haven begonnen. Een jaar later werd deze opgeleverd. Toen zou de officiële opening snel volgen, maar dit is door verschillende redenen uitgesteld. Mede doordat de gemeente en aannemer Marimat onenigheid hadden duurde het bijna twee jaar totdat de haven in gebruik genomen mocht worden. Lange tijd was onduidelijk wie het beheer van de haven op zich zou nemen. 

"...wij vinden dat het het geld waard is"
Wethouder Oege Bosch

Vlak voor de start van het vaarseizoen mocht wethouder Oege Bosch het lintje doorknippen. "Echt een mooie aanwinst. En we weten zeker dat we voor een groot deel tegemoet komen aan de vragen van watersporters", legt hij uit. "Het is echt voor de passant bedoelt. En dan is het ook voor Zutphen goed dat ze hier komen liggen." 

Kosten

'Geldverspilling' is veel geroepen door burgers over de Noorderhaven. Bosch denkt daar anders over: "Als je ziet wat in deze omgeving gebeurt: er wordt volop gebouwd, er is al volop recreatie aanwezig. Dus wij vinden dat het het geld waard is." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.