Noorderhaven Zutphen opent op 26 Juni

Noorderhaven Zutphen opent op 26 Juni

ZUTPHEN - Noorderhaven, dat is de naam van de nieuwe haven in Zutphen, in het gelijknamige stadsdeel aan de noordkant van het spoor. En de haven is bijna klaar. De officiële opening vindt plaats tijdens het IJsselfestival op zondag 26 juni 2016. Vanaf 12.00 uur zijn er tal van activiteiten en om 15.30 uur is de ingebruikname van de haven. 

"De haven is een aanwinst voor de wijk Noorderhaven, de stad en de gemeente, maar ook voor de regio. Denk aan de toeristische aantrekkingskracht voor bijvoorbeeld watersportliefhebbers," zegt verantwoordelijk wethouder Oege Bosch. "Want de haven is een heerlijke plek om van het water te genieten. Als eind deze zomer de steigers zijn aangelegd, biedt de haven plaats aan zo'n 50 plezierboten. Hiermee wordt Zutphen nog aantrekkelijker als toeristische bestemming."

Show in de haven 
De Noorderhaven is onlosmakelijk verbonden met de IJssel. Het ligt dan ook voor de hand om de opening te vieren tijdens het IJsselfestival op zondag 26 juni. De IJssel en haar historie staan die dag centraal bij tal van activiteiten in de stad. Volgens de gemeente is het hoogtepunt de openingshandeling om 15.30 uur, met onder andere een flyboard show in de nieuwe haven. 

Activiteiten op en aan het water
Om de opening van de Noorderhaven te vieren zijn er tussen 12.00 uur en 18.00 uur allerlei festiviteiten rondom de haven. Zo zijn er tegenover de haven doorlopend workshops voor jong en oud, met foodtrucks en een terras. Je kunt er onder meer bootjes bouwen, met klei spelen en windmolens maken. Bij de Broodfabriek en het Cleantech Center in Pakhuis Noorderhaven zijn innovatieve producten en ontwikkelingen rondom water te zien. Ook Het Dagelijks Bestaan aan de Bolwerksweg zet de deuren open en je kunt er wat eten en drinken. In en om het Koelhuis vindt deze middag het SMELT Festival plaats, met onder meer muziek, waterpret en snacks in zomerse sferen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.