Oranjevereniging Warnsveld maakt zich ernstig zorgen over stroomtekort
De vrijmarkt in Warnsveld vorig jaar.

Oranjevereniging Warnsveld maakt zich ernstig zorgen over stroomtekort

De Oranjevereniging Warnsveld zit met de handen in het haar. Een deel van de festiviteiten op Koningsdag dreigen in het water te vallen. Dit omdat er nog geen krachtstroom te vinden is in de dorpskern. 

We gaan terug naar juni vorig jaar. Toen heeft de Stadspartij een motie ingediend over de mogelijkheden tot een stroom en waterpunt voor evenementen. De verantwoordelijk wethouder heeft toen bij monde toezegging gedaan na goedkeuring van de politieke partijen. 

Echter is er nu nog steeds geen stoomkast. Henk-Jan Hulleman, van de Oranjevereniging, maakt zich zorgen: "Een stroomkast met voldoende vermogen om een complete kermis op te laten draaien. Met nog zeven weken te gaan tot Koningsdag is het geloof dat de gedane toezegging tijdig wordt gerealiseerd bij het bestuur volledig verdwenen." De organisator legt uit dat, als er niks gebeurt, de kermisattractie niet zou kunnen draaien. Ook zou er dan geen patat gebakken kunnen worden en blijkt het versterken van live-muziek ook onmogelijk. 

"Jammer dat dromen bedrog zijn"
Henk-Jan Hulleman

Hulleman: "De Oranjevereniging heeft weer een fantastisch programma in elkaar gedraaid, dat na afloop van de kleedjesmarkt, verder gaat in de feesttent met livemuziek." En dit dreigt hiermee in het water te vallen. "Hiermee wordt de langgekoesterde droom van een avondprogramma waargemaakt. Als je dit allemaal hebt georganiseerd dan is het natuurlijk ondenkbaar dat er geen krachtstroom voorhanden is. Belofte maakt immers schuld!"

Hulp 

De vereniging doet een oproep aan bedrijven en particulieren. "Mochten er bedrijven en/of particulieren zijn die ons willen sponsoren met de beschikbaarstelling van een aggregaat of een bijdrage willen leveren in de extra kosten indien wij tot huur van dure aggregaten moeten overgaan met bijbehorende brandstofkosten, of een andere oplossing weten, neem dan vooral contact op met de Oranjevereniging Warnsveld." Contact opnemen met de oranjevereniging kan via [email protected]

"Wij zijn ook uitermate teleurgesteld"
Gerard Pelgrim (Stadspartij)

Hulleman sluit zijn verhaal af met: "Koningsdag 2018 in Warnsveld wordt nog beter dan de vorige edities met naast de Kleedjesmarkt een avondprogramma met livemuziek. In onze dromen zien wij een stroomaggregaat met daarop een spandoek 'Ter beschikking gesteld door de Gemeente Zutphen'. Jammer dat dromen bedrog zijn!"

Teleurgesteld

De Stadspartij, die vorig jaar de motie indiende, zijn ook geschrokken van de noodkreet van de vereniging. Gerard Pelgrim: "Wij zijn ook uitermate teleurgesteld. Morgen (maandag, red) ga ik hier in de raadsvergadering uitgebreid vragen over stellen. Ik wil wel van de wethouder weten hoe dit opgelost gaat worden." De partij gaat er vanuit dat het voor koningsdag opgelost gaat zijn. "Ze hebben al een hoop activiteiten op gang gezet. Nu moeten ze een noodmaatregel nemen om de aggregaten te nemen. De wethouder mag aan de raad gaan uitleggen hoe dit ontstaan is." 

De Oranjevereniging lijkt het op z'n zachts gezegd niet mee te hebben. Begin dit jaar gaven ze ook al aan in nood te zitten. Toen lieten ze weten te vrezen voor hun bestaan door een te kort aan vrijwilligers. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.