Het dorpsfeest in Warnsveld afgelopen jaar.

Dorpsfeest en Koningsdag Warnsveld dreigen in de problemen te raken

WARNSVELD - De besturen van de Oranjevereniging en de Stichting Dorpsfeest van Warnsveld luiden de noodklok. De evenementen dreigen in de problemen te komen door een schaarste aan vrijwilligers. 

Beide evenementen draaien volledig op vrijwillige kracht. Echter worden de huidige vrijwilligers wat jaren ouder en moeten ze noodgedwongen stoppen. "Daarnaast zijn er vrijwilligers die letterlijk dag en nacht in touw zijn en die ontlast dienen te worden. Er is dus dringend behoefte aan nieuw bloed en uitbreiding om voor nu en in de toekomst de continuïteit van de feesten te kunnen waarborgen" legt Henk-Jan Hulleman, voorzitter Oranjevereniging Warnsveld, uit. 

Geen vergunning

Wanneer er te weinig vrijwilligers zijn kunnen de organisatoren niet voldoen aan de eisen die gesteld worden. Daardoor zullen ze hoogstwaarschijnlijk geen vergunning krijgen. "Door nieuwe vrijwilligers hopen wij de continuïteit te kunnen waarborgen en daarnaast een modernisering te kunnen doorvoeren. Er zijn ideeën genoeg om een nog beter, gezelliger en mooier feest te organiseren maar dan moet de menskracht hiervoor wel beschikbaar zijn."

"Als vrijwilliger kun je heel actief zijn maar ook met een paar uurtjes zijn we al enorm geholpen"
Henk-Jan Hulleman

De voorzitter: "Ook nieuwe ontwikkelingen en eisen vanuit de Gemeente vragen om nieuwe kennis en kunde. Zo staat de laatste paar jaar crowd management hoog op de agenda bij de Gemeente. Wij hebben de laatste paar jaren bewezen dat wij met elkaar in staat zijn om in Warnsveld fantastische feesten te organiseren en dat willen we graag zo blijven houden en het liefst nog een beetje uitbreiden en verbeteren."

Een handje helpen

De organisatoren hopen dat snel nieuwe vrijwilligers zich willen aanmelden. "De taken voor de vrijwilligers zijn divers en bestaan zowel uit het plaatsen van verkeersborden, het beheren en aanleggen van parkeerterreinen, het verkopen van drankmunten, het bemensen en toezicht houden bij attracties voor kinderen, het verlenen van medische zorg, het regelen van het verkeer, het informeren van bezoekers en toewijzen van plaatsen voor de kleedjes, opvang van zoekgeraakte kinderen, marketing en communicatie, distributie van lunchpakketten etc. Als vrijwilliger kun je heel actief zijn maar ook met een paar uurtjes zijn we al enorm geholpen bijvoorbeeld bij de afbouw van de kleedjesmarkt en het weer schoon opleveren van het evenemententerrein" aldus Hulleman. 

Wie wil, kan zich aanmelden via hj.hulleman@hetnet.nl


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.