Stadspartij Zutphen Warnsveld wil stroom en waterpunt voor evenementen Warnsveld
Het dorpsfeest in Warnsveld.

Stadspartij Zutphen Warnsveld wil stroom en waterpunt voor evenementen Warnsveld

De Zutphense politieke partij Stadspartij Zutphen Warnsveld wil een punt voor stroom en water voor evenementen in Warnsveld. Hiervoor dienen ze een motie in maandagavond. 

“De oude dorpskern Warnsveld jaarlijks een aantal culturele evenementen kent, georganiseerd door vele vrijwilligers en een actieve Oranje Vereniging Warnsveld. Naast de Gondelvaart, Koningsdag ook een oude traditie zoals het dorpsfeest weer nieuw leven in is geblazen. Een meerdaags feest met een markt, muziek podium en de kermis die weer terug keert in het dorp” schrijven ze als toelichting. Voor evenementen als deze is er natuurlijk stroom en water nodig. In de binnenstad is dit goed geregeld voor evenementen, maar in het dorp niet. Nu wordt daar een dieselaggregaat aangesloten. Dit kost geld, en vervuilt het milieu. 

“De stadspartij het van groot belang vindt dat cultuur en organisatie van evenementen in de oude dorpskern ondersteuning verdienen, tenminste van zelfde faciliteiten gebruik moeten kunnen maken zoals deze in de binnenstad beschikbaar zijn.” Daarom verzoeken zij het college om geld vrij te maken voor aanleg van krachtstroom en een waterpunt. Ook willen ze dat er in gesprek wordt gegaan met de Dorpsraad en de Oranjevereniging over de locatie. 

De partij hoopt dat het dit jaar nog geregeld kan worden. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.