Samenwerking tussen voedselbank en gemeente wordt intensiever
Voorzitter Gert Vrieze in de voedselbank.

Samenwerking tussen voedselbank en gemeente wordt intensiever

De gemeente en de voedselbank gaan intensiever samenwerken. Op 9 maart tekenen wethouder Annelies de Jonge en voedselbank-voorzitter Gert Vrieze de samenwerkingsovereenkomst, in het nieuwe gebouw.

De wethouder wilde nog niet op de details van de overeenkomst ingaan. "We hebben de samenwerkingsovereenkomst samen met de voedselbank gemaakt. Ik vind het niet eerlijk als ik daar nu uitgebreid op in ga" zegt ze. Op 9 maart willen ze bij de ondertekening er wel verder op ingaan.

Verhuizing

Lange tijd waren er problemen met de voedselbank. Op de locatie, op de Groenmarkt, konden ze niet langer blijven. Daarom moest er een nieuwe locatie komen. Inmiddels is die gevonden, op de Mars. De huur daarvan wordt in ieder geval de komende vijf jaar door de gemeente via de armoedegelden betaald. "Maar dat kan te zijner tijd verlengd worden."

De verhuizing heeft een behoorlijke klap geld gekost. "85.000 euro. Die hoge kosten kwamen mede doordat er nieuwe toiletten moesten komen op op de nieuwe locatie. De grootste kostenpost was de verhuizing van de grote vrieskisten. Die konden niet in z'n geheel verhuist worden en moesten daarom afgebroken en opnieuw opgebouwd worden."

De voedselbank heeft ook, zonder er naar te vragen, donates gehad van diverse Zutphense bedrijven. "Dat is gewoon gaaf" gaf de Jonge aan.

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.