Video | Voedselbank blijft zoeken naar nieuwe plek: "De gemeente en de omwonenden zien ons liever vertrekken"
Gert Vrieze in de voedselbank.

Video | Voedselbank blijft zoeken naar nieuwe plek: "De gemeente en de omwonenden zien ons liever vertrekken"

Het blijft een lastige kwestie voor de Zutphense voedselbank: het zoeken naar een nieuwe locatie. Ze hebben besloten dat ze niet langer meer willen blijven op de Groenmarkt. Dit door meerdere redenen.

Vorig jaar begon het gedoe over de containers voor de voedselbank. Door de herinrichting stond er recht voor het pand een container, en daarom is het nu lastig om te laden en lossen. Ook vinden ze dat ze niet meer bij het plaatje passen, we vinden zichzelf uit de toon vallen: “Vanwege de sobere inrichting, omdat we daar vooral een opslag hebben en een keer per week veel bezoek” legt Gert Vrieze, voorzitter van de voedselbank uit.

De gemeente Zutphen biedt ze hulp: "Het college heeft onlangs besloten de ontheffing voor de laad- en losplaats tijdelijk te verlengen. Dat geeft ons tijd om samen met de voedselbank te kijken naar 1) alternatieve huisvesting en 2) hoe zij een rol kunnen spelen in ons armoedebeleid. De huidige locatie en situatie is niet ideaal. Op dit moment zijn we constructief in overleg en kunnen we nog niks zeggen over bijvoorbeeld kosten voor andere huisvesting” vertelt een woordvoerster. 

 

 

Lees ook: Gemeente blijft klungelen met oplossing voedselbank

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.