Gemeente blijft klungelen met oplossing voedselbank
De voedselbank met de tijdelijke oplossing.

Gemeente blijft klungelen met oplossing voedselbank

Er is nog steeds geen oplossing voor huisvesting van voedselbank De Eetketen aan de Groenmarkt in Zutphen. Daarom mogen ze nog wel tot februari volgend jaar laden en lossen. 

Waarom een nieuw onderkomen? 
Er moet een nieuw onderkomen voor de voedselbank komen omdat er een afvalcontainer voor de deur geplaatst, dit tijdens de herinrichting van de Groenmarkt. Hierdoor kunnen vrachtwagens niet meer laden en lossen. 

Tijdelijke oplossing
Als tijdelijke oplossing heeft de gemeente een tweetal parkeerplaatsen beschikbaar gesteld voor de voedselbank. Maar alsnog werd hier gewoon geparkeerd. En konden de vrachtwagens er niet staan. 

Een nieuw onderkomen leek er niet in te zitten voor de voedselbank. Dit omdat ze daar het budget niet voor hebben. Ook ligt de schuld volgens de voorzitter niet bij hun vertelde hij eerder: “Dat je het herinricht kan gebeuren, wij vragen ook niet om de afvalbakken weg te halen. Maar het probleem wat we nu hebben hadden we tot een half jaar geleden niet. Allerlei gesprekken met de gemeente hebben niet geholpen, en burgermeesters en wethouders doen niets. Daar komt het gewoon op neer.” 

Omwonende hebben altijd nog last van de tijdelijke oplossing van de gemeente. 

 

 

Lees ook: 
Voedselbank nog steeds boos op gemeente
&
De Voedselbank in Zutphen is boos

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.