Meer geluid-handhaving tijdens evenementen en geen kostenverlaging dit jaar
Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen.

Meer geluid-handhaving tijdens evenementen en geen kostenverlaging dit jaar

Het evenementenbeleid voor 2018 gaat niet veranderen. Niet voor de inwoners van de binnenstad die er last van hebben, maar ook niet voor de PvdA en de Stadspartij die een motie ingediend hebben. Wel komt er meer handhaving om geluidsoverlast te voorkomen. 

Er is een hoop te doen rondom de evenementen in de Zutphense binnenstad. De PvdA Zutphen en de Stadspartij hebben samen een motie ingediend om het makkelijker te maken voor organisatoren van evenementen. Ze vragen onder andere voor kostenverlaging. Frans Manders (PvdA): "Samen met de Stadspartij hebben we deze motie ingediend zodat we kunnen kijken hoe we de stad en gemeente leefbaar kunnen maken. Kleinere activiteiten ondervinden vooral moeilijkheden op het gebied van vergunnings- en legekosten. We praten dan niet over grote evenementen." 

Evenementenkalender 2018

Burgemeester Annemieke Vermeulen liet duidelijk weten dat de evenementenkalender en alles daar omheen voor dit jaar al vast staat: "We zijn bezig met het hele evenementenbeleid. Voor dit jaar hebben we het even gelaten zoals het was. Wellicht kunnen we het meenemen naar het nieuwe evenementenbeleid."

"We hebben toegezegd dat we meer nadruk gaan leggen op handhaving"
Woordvoerder gemeente

Dat betekent ook voor de klagende binnenstadbewoners dat het aantal evenementen blijft zoals in de evenementenkalender verwerkt staat. Wel wordt er een maatregel genomen legt Robert-Jan Bax, woordvoerder van de gemeente Zutphen, uit: "We hebben toegezegd dat we meer nadruk gaan leggen op handhaving. Bewoners hebben aangegeven dat zij graag willen dat we vooral letten op geluidsnormen en begin- en eindtijden. Daar gaan we meer op controleren. Bij de totstandkoming van het nieuwe evenementenbeleid zijn en worden de bewoners betrokken."

Nieuw evenementenbeleid

De klagers hebben een zienswijze ingediend bij de gemeente. Maar voor alsnog zal dat volgens Bax voor weinig verandering zorgen: "De evenementenkalender blijft hetzelfde. Die is conform het huidige beleid. Overigens is het voor de indieners van een zienswijze nog wel mogelijk om beroep in te dienen. Dat kan tot zes weken na het besluit. Wat betreft het beleid: we staan in de startblokken om aan de slag te gaan voor een nieuw evenementenbeleid. Uit dat beleid volgen mogelijk andere keuzes, denk verdeling, welke evenementen, kwaliteit, leefbaarheid enzovoort. Zoals aangegeven zal bij de totstandkoming van het nieuwe evenementenbeleid bewoners betrokken worden."

We vroegen op de Markt wat de burgers daar van vinden... 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.