Klagende binnenstadbewoners zijn "azijnzeikers" volgens reaguurders
Bevrijdingspop.

Klagende binnenstadbewoners zijn "azijnzeikers" volgens reaguurders

Er blijft op social media niks over van de bewoners van de binnenstad die last hebben van de evenementen. Op Facebook zorgen ze "azijnzeikers" en "aanstellers" genoemd. 

De bewoners zouden geen inspraak gehad hebben in de evenementenkalender van dit jaar. Hein Reitsma van bewonersgroep IJsselcentrum in Contact: "We zijn geconfronteerd met een concept-kalender die eigenlijk al vastgesteld was Er viel niets meer aan te doen. Na aandringen is uiteindelijk één zomerfeest minder op de agenda gekomen."

"Men kiest er zelf voor om in het centrum te gaan wonen"
Alice (Facebook)

Gezeur

Vele mensen vinden het nergens op slaan dat ze minder evenementen willen. "Vieze gezeik ook altijd.. had dan lekker in een dorp gaan wonen.. azijnzeikers!" reageert Michael op Facebook.  Alice nam de tijd om een wat uitgebreidere reactie te tikken: "Men kiest er zelf voor om in het centrum te gaan wonen. Evenementen zijn super en als je er niet tegen kunt moet je niet in het centrum gaan wonen. Gezeur altijd. Wees blij dat zutphen aan getrokken wordt voor grote evenementen. Dat haalt toeristen naar zutphen dienkunnen genieten van onze mooie stad en het brengt geld in het laatje. Kun je er nietvtegen kopen of huur je huis buiten het centrum of ga naar de gorsselse heide met een tentje" schrijft ze. 

Verschillende reaguurders geven aan dat ze klagers beter in een hutje op de hei kunnen gaan wonen. En nee, de kritiek komt niet alleen van mensen die niet in de binnenstad wonen. Henny: "Willen jullie voor je zelf spreken. Ik woon in de binnen stad heb nergens last van vind het eerder gezellig zo doorgaan."

Klik op het spreekwolkje om de reacties te lezen: 

Lees ook: Binnenstadbewoners kwaad: 'te veel evenementen in het centrum'

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.