Petitie tegen sluipverkeer Waterstraat niet succesvol

Petitie tegen sluipverkeer Waterstraat niet succesvol

De petitie die bewoners van de Waterstraat gestart zijn lijkt er vooralsnog niet toe te doen. De petitie, die tegen sluipverkeer is, haalt maar net 40 handtekeningen. 

Om een officieel burgerinitiatief in te dienen moeten ze nog ruim 30 handtekeningen verzamelen. Hiervoor zijn er namelijk 75 nodig in de gemeente Zutphen. 

Eén van de bewoners geeft aan het nogal theatraal te vinden. "Het is wat vervelend al die auto's, maar goed de mensen die aan de IJsselkade wonen hoor je toch ook niet klagen?" 

Te hard

In de toelichting van de petitie schrijft een bewoner: "De gemeente Zutphen is begonnen met fase 2 van de werkzaamheden aan de IJsselkade in Zutphen. Hierdoor wordt de Waterstraat geplaagd door een grote hoeveelheid (te hard rijdend) sluipverkeer. Onaanvaardbaar, aangezien de Waterstraat een dagelijkse route is voor veel (schoolgaand) fietsverkeer." Wie overigens precies achter de petitie zit is onduidelijk. 

Paaltjes

Ze pleiten onder andere voor paaltjes die de straat blokkeren. Maar dat is geen optie, legde een gemeentewoordvoerder eerder uit: "Afsluiting is vanuit de brandweer, politie en ambulance niet acceptabel voor de bereikbaarheid / toegankelijkheid in het kader van de algemene veiligheid."

Een andere inwoner zegt dat er weinig begrip is in de straat, maar ook bij de gemeente. "Samen moet je eruit komen. Een lullige petitie opstarten slaat nergens op, maar uit jezelf niks doen aan sluipverkeer is ook onzin." 

De gemeente heeft echter al wel wat maatregelen genomen. Zo staan er borden die aangeven dat het eenrichtingsverkeer is. Ook komen er verkeersregelaars te staan. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.