Bewoners Waterstraat niet blij met sluipverkeer

Bewoners Waterstraat niet blij met sluipverkeer

Inwoners van de Zutphense Waterstraat zijn boos op de gemeente. Ze vinden het niet fijn dat de straat als sluiproute wordt gebruikt door mensen die naar de Oude IJsselbrug moeten. 

Sinds er gewerkt wordt aan de IJsselkade rijden veel mensen door de straat heen. Daarom heeft de belangengroep 'Code Rood in de Waterstraat' heeft een brandbrief geschreven en ze zijn een petitie gestart. "De gemeente Zutphen is begonnen met fase 2 van de werkzaamheden aan de IJsselkade in Zutphen. Hierdoor wordt de Waterstraat geplaagd door een grote hoeveelheid (te hard rijdend) sluipverkeer. Onaanvaardbaar, aangezien de Waterstraat een dagelijkse route is voor veel (schoolgaand) fietsverkeer" luidt de toelichting van de petitie. 

IJsselkade

De afgelopen maanden was de IJsselkade weer tijdelijk open voor verkeer. Echter wordt de kade deze week weer afgesloten. De mensen (op het moment van schrijven 21) die de petitie hebben ondertekend verwachten het één en ander van de gemeente: "De gemeente moet zich als wegbeheerder bewust zijn van het gedrag van weggebruikers, die zich vaak niet aan regels en bebording houden. De gemeente moet hierop voorbereid zijn en pro-actief samenwerken met handhavers zoals stadswachten en politie. Samen moeten deze partijen zorgen dat de situatie onder controle blijft, om te voorkomen dat onhoudbare situaties zoals in fase 1 ontstaan."

Afspraak

Bij een eerdere bijeenkomst voor bewoners eind dit jaar hebben de bewoners aangegeven dat het sluipverkeer definitief de nek omgedraaid moet worden. De gemeente gaf toen aan dat ze er serieus naar gingen kijken. Dat ze die afspraak "niet nagekomen zijn" vinden de bewoners teleurstellend. 

De Waterstraat in Zutphen...

 

 

Lees ook: Alle berichtgeving over de werkzaamheden aan de Oude IJsselbrug en IJsselkade

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.