Dit zijn de maatregelen om het sluipverkeer in de Waterstraat tegen te gaan

Dit zijn de maatregelen om het sluipverkeer in de Waterstraat tegen te gaan

Bewoners van de Waterstraat in Zutphen zijn het sluipverkeer helemaal beu. Door het afsluiten van de IJsselkade rijden veel mensen door de Zutphense straat heen. Daarom hebben bewoners van de straat eerder al aan de bel getrokken

Ook de gemeente heeft de brandbrief ontvangen. "We nemen de bewoners en verkeersoverlast zeer serieus. We hebben een verkeerslogistiek plan gemaakt; hierover is en wordt uitgebreid gecommuniceerd en er staan overal borden en hierover zijn flyers gemaakt. De Waterstraat is niet bedoeld voor doorgaand verkeer en onze maatregelen zijn er op gericht om dat tegen te gaan" legt een zegsvrouw uit. 

29 handtekeningen

De bewoners zijn zelfs een petitie gestart. Al doet deze vermoeden dat automobilisten maar al te graag gebruik maken van de sluiproute, want deze is nog 'maar' 29 keer ondertekend. "De gemeente Zutphen is begonnen met fase 2 van de werkzaamheden aan de IJsselkade in Zutphen. Hierdoor wordt de Waterstraat geplaagd door een grote hoeveelheid (te hard rijdend) sluipverkeer. Onaanvaardbaar, aangezien de Waterstraat een dagelijkse route is voor veel (schoolgaand) fietsverkeer" laat de toelichting van de petitie zich schrijven. 

"Ook de politie hebben wij gevraagd extra hier op te controleren"
Woordvoerder gemeente

De bewoners zien het liefst dat de hele straat afgesloten wordt door paaltjes of een andere 'harde afsluiting'. De gemeente heeft dit voorgelegd aan de hulpdiensten: "Afsluiting is vanuit de brandweer, politie en ambulance niet acceptabel voor de bereikbaarheid / toegankelijkheid in het kader van de algemene veiligheid."

Maatregelen

Wel worden er andere maatregelen genomen door de gemeente. Er komt één-richtingesverkeer van Marspoortstraat naar de Kuiperstraat en van het ‘s Gravenhof naar de Kuiperstraat. Van de Kuiperstraat mag je dan alleen naar de IJsselkade. Op de kruising Kuiperstraat-Waterstraat komt op een aantal momenten een verkeersregelaar, "zeker in het begin is dit essentieel" legt de woordvoerder uit. "Hoe vaak en hoelang is nog niet aan te geven. We hebben bij de politie een verzoek neergelegd om serieuze ondersteuningen van deze regelaar."

Momenteel staan er extra verkeersregelaars op de locaties IJsselkade en Waterstraat. "De Waterstraat is geen doorgaande route en al zeker geen alternatieve route voor automobilisten. Er zijn automobilisten die zich niets hier van aantrekken en toch de route nemen, ook al is dit tegen de verkeersregels in. Ook de politie hebben wij gevraagd extra hier op te controleren."

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.