Wat weten we nu over het containerongeluk in Zutphen?

Wat weten we nu over het containerongeluk in Zutphen?

Het ongeluk waarbij een 73-jarige vrouw is overleden doordat zij met haar scooter met een container aangereden is, is ondertussen anderhalve dag geleden. Wat weten we nu? 

Lees verder onder de video...

Van wie is de container?

De container is eigendom van een loonwerkersbedrijf in de buurt van Zutphen. De gemeente Zutphen heeft het loonwerkersbedrijf opdracht gegeven om de omgevallen bomen in het bossage nabij de plaats van het ongeluk op te ruimen. 

Wie is verantwoordelijk voor de container? 

Dat wordt nog onderzocht. De politie hoort zowel de gemeente als het bedrijf dat de container geplaatst heeft. De eigenaar van het loonwerkersbedrijf: "Wij doen dit in opdracht en namens de gemeente. Wie contractueel verantwoordelijk is durf ik zo niet te zeggen."

Waarom zegt de gemeente niks? 

De gemeente houdt het bij een schriftelijke verklaring. Verder willen ze niks zeggen omdat de politie nog onderzoek doet. "De gemeente heeft opdracht gegeven aan een aannemer om takken na de storm van afgelopen week te verwijderen. Wij zijn zelf aan het bekijken hoe de feiten liggen en willen graag precies weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Uiteraard wachten we eerst de uitkomsten van het politieonderzoek af. Om die reden kunnen we nu niets zeggen over de oorzaak" luidt een deel van de verklaring. 

Wie is het slachtoffer?

Het slachtoffer is een 73-jarige vrouw uit Zutphen. Ze is direct overleden door de klap. De nabestaande zijn ingelicht door de politie, en ook de gemeente gaat contact opnemen met ze. 

En verder...

Het ging om een weg waar veel sluipverkeer rijdt. Het is erg donker in de straat. Op de plek van het ongeluk staat geen straatverlichting. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. 

 

 

Bekijk ook: alle berichtgeving over het ongeluk

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.