Gemeente Zutphen plaatste container van dodelijke ongeluk

Gemeente Zutphen plaatste container van dodelijke ongeluk

De container waardoor een scooterrijdster (73) donderdagavond dodelijk verongelukt is, is geplaatst in opdracht van de gemeente Zutphen. Dat bevestigt de eigenaar van het bedrijf die de container geplaatst heeft. 

Het bedrijf is door de gemeente Zutphen ingehuurd om takken en bomen weg te halen die gevallen zijn door de storm, op het moment van het ongeluk, precies een week geleden. "We hebben de container vanavond geplaatst. We hebben het afgezet met lint, maar dat heeft blijkbaar geen nut gehad" legt de eigenaar van het bedrijf uit. Hij is erg geschrokken van het ongeval. 

Wie er precies verantwoordelijk is voor de container is niet duidelijk. "Wij doen dit in opdracht en namens de gemeente. Wie contractueel verantwoordelijk is durf ik zo niet te zeggen." De gemeente Zutphen kan nog niet bevestigen dat de container in opdracht van hun geplaatst is. "Op dit moment kan ik niks bevestigen noch ontkrachten. We gaan dit uiteraard tot op de bodem uitzoeken. We komen later met een reactie."

Fietspad

Het ongeluk is omstreeks 18.30 uur gebeurd. De container stond er toen nog maar net. Een 73-jarige vrouw uit Zutphen is met haar scooter tegen de container aangeklapt. Ze is direct overleden. De container stond aan de rand van de weg, deels op het fietspad. "De gemeente heeft ons uitgelegd waar de container mocht staan. Dat heeft een personeelslid van ons gedaan" legt de eigenaar van het loonwerkersbedrijf uit. 

Wat er precies voorgevallen is donderdagavond bij Bronsbergen is onduidelijk. Een zegsvrouw van de politie eerder: "Momenteel loopt het onderzoek naar de toedracht van het incident. De container speelt daarin natuurlijk ook een rol."

 

 

Lees ook: Scooterrijdster knalt tegen container in Zutphen, overlijdt ter plaatse

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.