Gemeente houdt zich stil over container dodelijk ongeluk

Gemeente houdt zich stil over container dodelijk ongeluk

De gemeente Zutphen weigert inhoudelijk antwoord te geven op vragen over de container die zij hebben laten plaatsen bij Bronsbergen. Donderdagavond is een 73-jarige vrouw dodelijk verongelukt door de container. 

De politie meldt dat zowel de eigenaar van de container, een loonwerker uit de regio, als de opdrachtgever gehoord zullen worden. Wie verantwoordelijk is voor de container zal moeten blijken. "Beide partijen worden meegenomen in het onderzoek. Daaruit zal meer blijken" vertelt een woordvoerder van de politie. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de gemeente in het verhaal. 

Schriftelijke reactie

De gemeente wenst alleen schriftelijk te reageren. "Op dit moment willen we nog niet op camera reageren, eerst willen we contact leggen met de nabestaanden. Het is nog niet bekend wanneer dat precies kan plaatsvinden" aldus een zegsvrouw van de gemeente Zutphen. Op vragen van de pers willen ze alleen een schriftelijke reactie geven: "Het is een zeer verdrietig ongeval. Onze gedachten, zorg en medeleven gaan uit naar de nabestaanden. Op dit moment doet de politie onderzoek naar het ongeval." 

Verdere reactie willen woordvoerders van de gemeente niet geven. Ze zijn niet bereikbaar voor commentaar. 

Onderzoek

Ze willen eerst het onderzoek van de politie afwachten: "De gemeente heeft opdracht gegeven aan een aannemer om takken na de storm van afgelopen week te verwijderen. Wij zijn zelf aan het bekijken hoe de feiten liggen en willen graag precies weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Uiteraard wachten we eerst de uitkomsten van het politieonderzoek af. Om die reden kunnen we nu niets zeggen over de oorzaak."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.