Actievoerders gaan demonstreren bij omstreden lijkenexpo Zutphen

Actievoerders gaan demonstreren bij omstreden lijkenexpo Zutphen

Actievoerders hebben aangekondigd te gaan demonstreren bij de omstreden expositie 'Real Human Bodies' die naar Zutphen komt. Volgens hen zijn de lichamen die tentoongesteld worden illegaal. De herkomst is onduidelijk.

De kans is aanwezig dat de lichamen afkomstig zijn uit China. Maar wie de tentoongestelde Chinezen dan zijn is onbekend. De actievoerders denken dat het gaat om geëxecuteerde Chinezen. Wilbert Stuifbergen, een van de actievoerders, voert ook in Zutphen actie. Eerder lijmde hij al met andere actievoerders de ingang van de expo in Nijmegen dicht. "Is DWK een  wrang soort Durchgangslager voor Chinezen?" vraagt Stuifbergen zich hardop af. 

Verbod

Stuifbergen riep de Zutphense politiek onlangs op om te vragen om een verbod in te stellen voor de expositie. Burgemeester Annemieke vermeulen ging hier, na vragen van de SP, niet in mee. Volgens haar kan dat ook niet. "Voor deze expositie hoeft geen vergunning aangevraagd te worden. er zijn voor de gemeente geen juridische mogelijkheden om het te verbieden" zei ze in de raadsvergadering.

De actievoeders gaan in ieder geval flyers uitdelen bij de Zutphense expositie. Ook de Zutphense Stadspartij roept op Facebook mensen op om niet naar de expositie te gaan, vanwege de schimmige achtergrond. De expositie is van 19 tot en met 21 januari in het DWK-gebouw te vinden.

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.