Omstreden lijkenexpo komt naar Zutphen

Omstreden lijkenexpo komt naar Zutphen

Zin om eens naar menselijke resten te kijken? Dan heb je geluk! De omstreden rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies komt namelijk naar Zutphen. 

Lees verder onder de video...

En om precies te zijn in het Dwk-gebouw aan de Leeuwriklaan in Zutphen. De tentoonstelling zorgde eerder al voor flink wat ophef in Nijmegen. Daar lijmende protestanten zelfs de deur van de tentoonstelling dicht. In Zwolle wilde de ChristenUnie-fractie een verbod op de tentoonstelling. 

Illegaal

Het is ook onduidelijk waar de lichamen vandaan komen. Volgens de organisatie komen ze uit Amerika. De zouden van het bedrijf American Plastification Company uit Michigan zijn. Dit bedrijf ontkracht dat weer in de media, en zegt dat de tentoonstelling bestaat uit illegale Chinese lichamen. 

"We 'lenen' geen lichamen en lichaamsonderdelen uit voor exposities", zei directeur Daniel Corcoran deze zomer tegen het ED. "We hebben geen materiaal dat door Nederland toert, nu niet, nooit niet. De geplastineerde lichamen die wij hebben zijn alleen voor medische opleidingen bestemd, niet voor het algemeen publiek."

200 exposanten

De tentoonstelling, die van 19 t/m 21 januari in Zutphen te zien is, zou volgens de organisatie bestaat de expo uit 200 "waardevolle didactische exposanten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.