Burgemeester Zutphen: 'We mogen de lijkenexpo niet afwijzen'

Burgemeester Zutphen: 'We mogen de lijkenexpo niet afwijzen'

De omstreden lijkenexpo 'Real Human Bodies' die binnenkort in Zutphen georganiseerd wordt kan niet verboden worden door de gemeente. Dat zei burgemeester Annemieke Vermeulen tijdens de raadsvergadering na vragen van de SP.

Er heerst al langere tijd veel onduidelijkheid over de herkomst van de tentoongestelde lichamen. Deze zijn echt, maar de organisator loog al eerder over de herkomst. Eerst werd gesteld dat er toestemming is voor het tentoonstellen van de lichamen, maar later bleek dat er mogelijk lichamen van Chinezen tussen zitten. Daarvoor zou geen toestemming gegeven zijn.

"Het is een opmerkelijke expositie met rare kantjes"
burgemeester Vermeulen

SP'er Mathijs ten Broeke vroeg aan de burgemeester of de gemeente de expo kon verbieden. Maar dat kan dus niet volgens Vermeulen. "Voor deze expositie hoeft geen vergunning aangevraagd te worden. er zijn voor de gemeente geen juridische mogelijkheden om het te verbieden." Ook vroeg de SP of de gemeente burgers en scholen kon ontmoedigen om naar de expositie te gaan, maar dat wilde de burgemeester niet. "Het is een opmerkelijke expositie met rare kantjes. Als politieke partij kunt u wellicht een oproep doen, maar ik vertrouw op het gezonde verstand van iedereen."

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.