Trein- en busverkeer rond Zutphen lag zo goed als plat

Trein- en busverkeer rond Zutphen lag zo goed als plat

Het was zondag bar en boos buiten door het witte winterweer. Instanties waarschude om niet de weg op te gaan, maar ook via het spoor kwam je niet ver. Vanaf station Zutphen reden maar enkele treindiensten. Ook de bussen van Arriva reden niet.

Door werkzaamheden redener geen treinen maar bussen tussen Zutphen en Dieren. Maar in Dieren kwam je ook niet verder met de trein. Door een aanrijding met een voertuig in Velp reden er geen treinen totaan Arnhem Centraal. De reparatiewerkzaamheden waren aan het begin van de avond pas klaar.

Deventer, Oldenzaal en Apeldoorn

De andere kant op was ook enige tijd geblokkeerd. Door een wisselstoring reden er geen treinen tussen Zutphen en Deventer en reden er geen treinen tussen Zutphen en Oldenzaal. De storing was rond 16.00 uur verholpen, waarna het treinverkeer langzaam werd hervat. Eind van de middag ontstond er een seinstoring op het traject Zutphen-Deventer, waardoor er minder treinen rijden. Het is nog onbekend hoelang dat probleem gaat duren.

Ook op het traject tussen Zutphen en Apeldoorn waren problemen. Arriva meldde dat enkele treinen uitvielen door een storing.

De overgebleven treinroute, die tussen Zutphen en Winterswijk, reed wel. Het heeft lange tijd geduurd voordat alles weer op gang kwam. De werkzaamheden tussen Zutphen en Dieren lopen door de weersomstandigheden uit, waardoor er maandagochtend ook geen treinen rijden op het traject.

Ook busvervoerder Arriva, verantwoordelijk voor het lokale/regionale busvervoer heeft vanwege het weer besloten de busverbindingen in de Achterhoek stil te leggen. Daardoor rijden er geen bussen. De vervoerder geeft op Twitter aan dat er per dag bekeken wordt wat er aan de dienstregeling wordt aangepast.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.