Operatie tunnel onder spoor in de Hoven erg vertraagd
Screenshot van de livestream.

Operatie tunnel onder spoor in de Hoven erg vertraagd

Het plaatsen van de tunnel onder het spoor in De Hoven gaat niet volgens planning. Dit door het slechte weer van de afgelopen dagen. Daardoor rijden er maandagochtend geen treinen tussen Zutphen en Dieren. 

Dit meldt werkvoorbereider Mobilis. Door de werkzaamheden ligt het treinverkeer het hele weekend plat. De planning is dat eerste treinen maandagochtend weer kunnen rijden, maar gaan ze hoe dan ook niet halen. 

Geen spoor

De tunnel is al wel onder het spoor geplaatst. Momenteel wordt alles afgewerkt, maar dat gaat nog wel even duren. Onder andere het spoor moet nog terug gelegd worden. 

ProRail gaat over de beslissing rondom het treinverkeer. Een woordvoerder bevestigt eerder al dat de kans aanwezig is dat de treinen niet kunnen vertrekken. Later werd bekend dat de deadline niet gehaald werd. De planning is nu dat de treinen maandag rond 11.00 uur weer rijden. Tot die tijd rijden er bussen.

Echter is, door de weersomstandigheden, ook nog onduidelijk of de bussen wel op tijd vertrekken. Er wordt aangeraden om de reisplanner in de gaten te houden.

De livestream van de werkzaamheden:

Bron: Mobilis / WebWatch

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.