Blijf lekker thuis: Code oranje van kracht zondag

Blijf lekker thuis: Code oranje van kracht zondag

Plannen zondagochtend? Kijk dan even of je het iets kan verzetten. Vanaf 10.00 uur is namelijk code oranje van kracht, meldt het KNMI. 

In de ochtend trekt een gebied met veel stevige sneeuwval het land, dus de regio, binnen. Het gaat op veel plekken langdurig sneeuwen. Er gaat in de regio tussen de 10 en 15 centimeter sneeuw vallen. 

Blijf thuis

Wie niet perse de weg op hoeft wordt aangeraden dit ook niet te doen. De code is tussen 10.00 uur en 17.00 uur van kracht. Daarna gaat het over naar code geel.

Ook zaterdagavond is het al oppassen geblazen. Door sneeuwbuien en/of bevriezing van weggedeelten is het plaatselijk glad. De verwachting is dat zondag de hele dag de sneeuw nog blijft liggen. 

Op de weg, en op het spoor

De ANWB gaat extra mensen inzetten, vooral op de Veluwe. "Daar is het nu al glad, omdat daar al veel sneeuw is gevallen. Dan komt daar ook nog eens de sneeuw van morgen bovenop. Het zal er bar en boos zijn", zegt Heleen de Geest tegenover de NOS. Ze verwachten tien procent meer pechgevallen dan op een normale zondag.

NS laat minder treinen rijden. Dit door het weer, maar ook doordat het de eerste dag van de nieuwe dienstregeling is. "We nemen het zekere voor het onzekere" zegt een NS-woordvoerder tegen RTL Nieuws

Er viel vrijdag op zaterdagnacht al veel sneeuw in de regio. Zo'n 6 centimeter viel er in Warnsveld. Dat is meer dan in eerste instantie verwacht werd. 

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.