Er is nu al meer sneeuw gevallen dan werd voorspeld

Er is nu al meer sneeuw gevallen dan werd voorspeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag is meer sneeuw gevallen dan verspreid over het hele weekend werd verwacht. In Warnsveld viel zo'n 6 centimeter sneeuw. 

De voorspelling was dat dit weekend 5 centimeter sneeuw zou vallen. Het meeste daarvan zou vallen op zondag. Echter is deze voorspelling nu al overtroffen. Ook zaterdag op zondagnacht wordt er weer sneeuw verwacht. De kans dat er meer gaat vallen dan 6 centimeter is groot, melden meteologen. Ze verwachten misschien wel 10 centimeter. Ook maandag gaat het weer sneeuwen. Dit kan impact hebben op de ochtendspits. 

Dooi

Wel is het aan het dooien zaterdag. Dit zorgt voor gevaarlijke en gladde situaties op de weg. Bussen die hebben vertraging omdat ze rustiger rijden dan normaal. Dit advies geldt ook voor normale automobilisten. In de provincie zijn er veel ongelukken gebeurd door de gladheid. Echter was dat in de regio tot op heden nog niet het geval. 

Lees verder onder de foto... 

© Emma Pille

Daklozen worden geadviseerd vooral zaterdag op zondagnacht naar de nachtopvang te komen. Omdat de temperatuur dan daalt onder het vriespunt wordt het koud op straat. 

Postbank

Wie denkt lekker in de sneeuw te kunnen wandelen op de Postbank moet even opletten. Veel wegen op de Posbank bij Rheden zijn sinds zaterdagochtend dicht door de sneeuwval. Alleen via De Steeg is het natuurgebied nog per auto bereikbaar. Op de heuvels is een flink pak sneeuw gevallen. De weg vanaf De Steeg naar het Posbank monument en paviljoen is begaanbaar. "De overige toegangswegen naar boven zijn vanwege de hoeveelheid sneeuw en doorhangende takken afgesloten", aldus de gemeente Rheden tegenover Studio Rheden.

Ook met de auto naar het Rozendaalse Veld om de hond uit te laten kan niet. De Transferiums, bezoekerscentra, bedrijven en overige parkeerplaatsen aan de voet van de Posbank zijn wel bereikbaar. Van daaruit is het wel mogelijk om wandelend over de Posbank te lopen.

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.