"Cruciale bouwfouten" gemaakt bij onveilige sporthal Zutphen

"Cruciale bouwfouten" gemaakt bij onveilige sporthal Zutphen

De gemeente wil sporthal de Mene in Zutphen gaan renoveren. De sporthal, gelegen bij de Lea Dasbergschool, werd 14 november per direct gesloten vanwege de veiligheid. Er zijn 'grove fouten' gemaakt zegt Zutphen. 

Het sportcomblex, welke in 2000 gebouwd is, kampt met vochtproblemen. Met name de vloer heeft daar last van. Omdat het risico op blessures te groot werd met de 'natte' vloer besloot de gemeente de sporthal per direct te sluiten.

Renovatie

Inmiddels is er uitgebreider onderzoek gedaan naar de problematiek. De oorzaak van de problemen zit deels in de constructie en deels in het ontwerp. De sporthal ligt namelijk een ruime meter onder het maaiveld, terwijl het grondwaterniveau hoger ligt. Volgens het onderzoeksbureau zijn er "cruciale bouwfouten gemaakt".

Een renovatie van de sporthal gaat zo'n 260.000 euro kosten. Slopen en nieuwbouwen heeft volgens de gemeente weinig zin, omdat het complex verder wel aan de eisen voldoet. Ook aankloppen bij de oorspronkelijke bouwer heeft geen nut: die is in 2007 failliet verklaard.

De gemeenteraad moet nog toestemming geven voor het laten renoveren van de sporthal.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.