Zutphense basketbalclub heeft nieuwe (tijdelijke) locatie na sluiten sporthal

Zutphense basketbalclub heeft nieuwe (tijdelijke) locatie na sluiten sporthal

De Zutphense basketbalclub Hanze Stars heeft een nieuwe locatie om te trainen. Ze konden niet meer terecht in sporthal de Mene, omdat deze door de gemeente gesloten is. 

Een week geleden sloot de gemeente om veiligheidsredenen per direct de sporthal. De aanleiding hiervoor is een vochtprobleem dat de sportvloer aantast. De basketballers kunnen nu weer gewoon verder trainen, maar dan ergens anders. 

“De landelijk spelende U12 en U14-1 gaan trainen in Dieren bij Het Rhedens. De andere teams gaan trainen op het Stedelijk aan de Isendoornstraat” melden ze. “Het is een noodoplossing en dus niet ideaal maar voor dit moment de beste oplossing. We verwachten dat een vernieuwde Mene nog zeker een half jaar op zich zal laten wachten.”

Ook voor de basisscholen de Leadasbergschool en Arcade is het zichzelf behelpen. Zij maakte ook gebruik van de sporthal, en moeten op zoek naar een andere oplossing. Een medewerker van Arcade eerder, over een noodoplossing: “Wij hebben het geluk dat wij een groot grasveld achter de school hebben. Daar voetballen en handballen we.”

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.